Przypominam o rozdaniu!
Na jednym ze spotkań blogerek otrzymałam mąkę kokosową. Wraz z nią dołączony był przepis na placuszki z bananami. Postanowiłam spróbować.
Sama mąka wyglądowo praktycznie niczym nie różni się od zwykłej. Jedynie ma piękny, delikatny zapach kokosu. W przyrządzenia przysmaku nie było nic skomplikowanego, a całość zajęła max. 10 minut. Dopiero przy pieczenia zaczęły pojawiać się schodki. Naleśniki bardzo ciężko było obrócić. Rozwalały się i zostawały w kawałkach. Dosypałam mąki, jednak to też nic nie pomogło.
Próbowałam nakładać różne porcje, ale najlepsze wychodziły małe i płaskie. Przepis mówi, aby piec na małym ogniu. Musiałam go zwiększyć, ponieważ czekałam i czekałam, a placki nawet porządnie się nie zbrązowiały. Najwięcej czasu straciłam na pieczenie i obracanie. Na szczęście nikogo nie zaprosiłam na spróbowanie, więc wyglądem się nie przejmowałam. W smaku naprawdę bardzo dobre, jednak lekko suche. Czuć było mocno banany, co ja uwielbiam. Przed zjedzeniem posypałam je cukrem pudrem, przez co zrobiły się miększe. Posiłek naprawdę bardzo, bardzo sycący. Jeśli macie ochotę na coś zdrowego - polecam. Za 500g mąki zapłacimy ok. 6zł
Muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńMoże kiedyś spróbuje ;)
OdpowiedzUsuńYummy ! <3
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńMiałam kiedyś tą mąkę! Dostałam na targach Natura Food i BeEco. Zrobiłam z niej placki, były pyszne :)
OdpowiedzUsuńRobiłam podobne, ale z banana i 2 jajek, z mąką kokosową nie próbowałam, ale chętnie skorzystam z przepisu :).
OdpowiedzUsuńlubię kokos po prostu :P
OdpowiedzUsuńsmakowite :D
OdpowiedzUsuńWyglądają niezwykle smakowicie. Skusiłabym się na takiego placuszka :)
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie, jeszcze nigdy nie używałam mąki kokosowej
OdpowiedzUsuńNie lubię żadnych placków więc przepis do kosza ale tę mąkę wypróbuję w innym przepisie :)
OdpowiedzUsuńCiekawy smak musi być :) szkoda, że się rozleciały...
OdpowiedzUsuńlubię mąkę kokosową, często jej używam :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie, ciekawe jak smakują. :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńmm nci tylko jeść ;D
OdpowiedzUsuńapetyczne :) zrobie na śniadanie na niedzielną pochmurną pogode ;(
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś placki bananowe ale ze zwykłą mąką
OdpowiedzUsuńNie mogę jeść glutenu, więc coś dla mnie :) Tak jakoś się złożyło, że nie było jeszcze u mnie mąki kokosowej, za to jest olej kokosowy ;) Często robię naleśniki z mąki kukurydzianej i ryżowej - znam ten ból taki naleśnik rozlatuje się. Aby tak się nie działo najlepiej przy robieniu ciasta dosypać trochę mąki ziemniaczanej i wszystko powinno być jak się należy ;p Chętnie spróbowałabym tych placuszków, tym bardziej, że przyrządzanie ich nie jest jakieś mega trudne.
OdpowiedzUsuńhttp://hamster-and-life.blogspot.com/
Pycha :)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie :) będę musiała je zrobić sobie i mojemu host-dziecku! :D
OdpowiedzUsuńMąka kokosowa brzmi intrygująco...
OdpowiedzUsuńJak tylko zaopatrzę się w mąkę kokosową, z pewnością wypróbuję ;-)
OdpowiedzUsuń